Net zoals vorig jaar, vroeg Paul mij een verslag te schrijven over de jeugd, en dan met name over de tijden en gebeurtenissen dat de rest sliep. Nadat de vakantie mij vorig jaar zeer goed bevallen was, was het maken van de keus om weer met TahBoeSch mee te gaan wintersporten niet zo moeilijk.

Zaterdagmorgen:
Eindelijk, we zijn in Polen en mogen de bus uit! In Krakow weliswaar. Met een groep van 15 voornamelijk jongeren zoeken we een cafeetje op aan het grote plein in Krakow. Tijdens het nuttig van een hapje en een drankje, wordt iedereen een beetje wakker en wordt het al snel gezellig. Anderen bezochten de MC-Donalds om daar het een en ander te nuttigen.

Zaterdagavond:
Veel mensen haken deze avond af vanwege de vermoeiende busreis. Vandaar dat de groep die mee gaat te stappen vrij klein is. Ik denk een man of 20. Een aantal diehards van vorig jaar ontbreken! Han, Maarten!! Een taxibusje brengt ons naar een zijstraatje van de Krupowki. Vanaf daar lopen we naar de discotheek: Morskie-oko. Hetzelfde omaatje als vorig jaar past nog steeds op de jassen. Het is druk in de discotheek. Niet alleen veel Polen zijn aanwezig, maar ook Engelsen, Duitsers en natuurlijk Nederlanders. Na wat gepraat blijkt dat er naast de Groninger en Noord Hollandse groep ook een groep Rotterdammers aanwezig is in Zakopane. Deze hebben we in loop van de week meerdere malen ontmoet. Na wat biertjes en andere beruchte Poolse drankjes wordt het een gezellige avond. Om een uur of twee ‘s nachts keert het grootste deel van de groep terug naar het hotel.

Zondagavond:
Na het begin van de avond in het hotel te hebben doorgebracht met wat vreemde kaartspelletjes, vertrekken we om een uur elf richting de Morskie-oko. De groep is wat groter dan Zaterdagavond. In de Morskie-oko is het rustiger dan de vorige avond, maar mede door de komst van een Noord-Hollandse delegatie wordt ook deze avond weer heel gezellig. (Bepaalde Noord-Hollandse personen zijn nog nooit zo vrolijk gesignaleerd!) Door al het drankgebruik gaan 2 leden van onze groep zich zo vreemd gedragen dat hen de toegang tot de discotheek wordt ontzegd. Deze 2 mensen worden op de taxi richting het pension gezet. Rond een uur of vier gaat het overgrote deel van de groep terug naar het Pension. Bij aankomst zijn kamer wachtte Tim een grote verassing. Al het licht brandde, alle bedden waren leeg, de deur van de badkamer was op slot! Na wat roepen en kloppen op de badkamerdeur geen reactie! Na de deur met een tang van het slot gehaald te hebben, troffen we daar Coen aan, in een hele diepe slaap liggend op de vloer tussen de toiletpot en de deur, met zijn hoofd rustend op de toiletborstel. Samen met Kees, Ilona en Joelle dragen we Coen naar zijn bed. We hebben hem wakker gemaakt door minstens 3 liter water over zijn hoofd te gieten. Na een wat onrustige nacht zit Coen de volgende morgen toch weer aan het ontbijt en staat hij weer fris?? op de piste. Klasse!!

Maandagavond:
Hier is eigenlijk niet veel bijzonders over te vertellen. Volgens mij is deze avond door een deel van de groep gebruikt om vroeg naar bed te gaan en wat bij te slapen. Een ander deel van de groep is volgens mij wel uit geweest. Tockus? Ook zijn er een aantal personen in het hotel gebleven, waar de avond op verschillende manieren is doorgebracht. Tim heeft op deze avond samen met Mejury en Hylke (Yuri) genoten van een filmpje op de laptop.

Dinsdagmiddag-avond:
’s Middags zijn we de Kasprowy Wierch op geweest. Toen we in de rij voor de lift stonden was het stralend mooi weer boven. Na twee uur wachten eindelijk boven aangekomen, zaten we midden in de dichte mist. Samen met Lotte een snowboardster met 3 dagen ervaring, zijn we de Kasprowy Wierch afgedaald. Een prachtige afdaling. Volgend jaar in de zon?
Het eten viel op deze avond niet erg in de smaak, gezien het grote aantal pizza’s dat besteld werd. Toen we de pizza’s om een uur of 9 bestelden, kregen we te horen dat er één tot twee uur wachttijd was. Daarom werd de taxibus voor het uitgaan maar om half twaalf besteld. Gelukkig waren de pizza’s binnen anderhalf uur in het hotel. Mooi op tijd voor het uitgaan dus. Omstreeks kwart voor twaalf belandden we weer in de Morskie-oko. De groep bestond uit ongeveer dertig personen. De kamikaze’s en andere lekkere drankjes vlogen naar binnen. Het was zelfs zo erg dat de Blue-Curaçao opraakte en we aan de kamikaze met Pasoa raakten! Niet te drinken dat spul! Het werd later en later en later! Uiteindelijk belandden we om een uur of vier dinsdagnacht met de taxi richting het pension. ( Ja Mejury je had gelijk Woensdagmorgen!)

Woensdagavond:
Kinderdisco! Dat betekent het hotel verlaten! Samen met een groot deel van de groep belandden wij ook in de Sopa. Op advies van onze chauffeurs Bassie en Willie een sjaslik besteld. Deze was samen met een piwo heel goed te eten. Na het bezoek aan de Sopa besloten Coen en Tim even op bezoek te gaan bij de Noord-Hollandse groep. Eerst een bezoekje gebracht aan pensjonat Orla. Hier was het vrij rustig. We zijn dus maar even doorgelopen naar pensjonat Jatrzebianka. Hier was er meer volk op de been. In het barretje was het zoals gewoonlijk weer reuze gezellig.Vervolgens met de taxi terug naar pensjonat Pod Giewontem, waar we een groot deel van de andere jeugd ontdekten. Hier was het ook nog even gezellig. Het bier verdween ook hier zo naar binnen! Hea Daan?? Deze avond lagen de meeste van ons volgens mij vroeg op bed zodat iedereen de volgende morgen weer fris aan het ontbijt zat. Enkele uitzonderingen daar gelaten!

Donderdagavond:
Samen met Berdien, Marianne, Yuri en Coen uit eten geweest in Sabla. We hebben heerlijke gegeten en een paar leuke uurtjes gehad. Terug in het pensjonat bleek dat de Noord-Hollandse delegatie al was gearriveerd voor het optreden van Theowilci-Corjanicz en JaMan.
Wat een geweldig optreden!

Volgend jaar weer boeken Paul? Om half twaalf gingen we met een man of 50 richting centrum. Zelfs miss Warschau was aanwezig in het gezelschap van enkele duistere personen uit Appelscha en omgeving! Als eerste belanden we in Tockus. Moderne tent, maar lang niet zo gezellig als de Morskie-oko. Omstreeks half twee ging het grootste deel van de groep naar de Morskie-oko. Na een Hollandse CD aan de Deejay te hebben overhandigd, kwam de sfeer er goed in. Het werd al snel laat. Zo rond de klok van vieren gingen de meesten naar huis.

Vrijdagmiddag-avond:
’s Morgens voor de laatste keer de piste onveilig gemaakt. Een foto-shoot gehouden, wat een aantal zeer fraaie plaatjes opleverde. ’s Middags nog even naar het centrum om de laatste zloty’s op te maken en wat leuks te kopen voor vriend/vriendin. Terug in bij het pensjonat bleek dat de grote uittocht al begonnen was. Snel Bassie geholpen met het inpakken van de dubbeldekker. Daarna het winkeltje leeg gekocht en de laatste maaltijd genuttigd. En voordat je het weet is de week alweer om en zit je weer in de bus richting Nieuw Roden. Onderweg nog wat filmpjes gekeken en de ervaring over afgelopen week uitgewisseld.

Bij het schrijven van dit verslag heb ik zoveel mogelijk verhalen proberen te beschrijven. Er zullen ongetwijfeld gebeurtenissen zijn die niet in dit verslag voorkomen. Maar ja, je kan nooit overal bij zijn en alles beschrijven.

Het was echt weer een prachtige vakantie. De organisatie had het dit jaar beter voor elkaar dan de vorige keer. De koelkast was gevuld en de bus was een stuk ruimer. Ik heb echt van deze week genoten en ben er volgend jaar zeker weer bij! Reuze gezellig!!

Tot volgend jaar,
Tim Prins